Kulcskártya a vállalkozások szolgálatában
2019. 10. 31.
A kulcscímkék kicsi, praktikus, testreszabható és vonzó promóciós eszközök, amelyeket bizony mindenki észrevesz - bárhol és bármikor is használják. A címkék hatékony marketing csatornaként szolgálnak.

Ezek a típusú plasztik kártyák régóta bevett eszközei a konditermeknek, fitness központoknak, kereskedőknek. Ideális eszközökként szolgálnak tagsági kártyakánt, hűségkártyaként.

Mi teszi őket olyan tökéletessé? MINDENKINEK VANNAK KULCSAI! Szinte minden embernek a világon van legalább egy kulcscsomója – leszámítva persze a kunyhókban élőket, vagy egy afrikai törzs tagjait. A kulcscsomón ott fityeg a házkulcs, autókulcs, lakatkulcs, kollégiumi szoba kulcsa, anyósék házának kulcsa, irodakulcs, vagy az aranyrögöket rejtő páncélszekrény kulcsa.

Ezen egyszerű ténynél fogva, létjogosultsága van a kulcskarikára fűzött kulcskártyának, mint nagyszerű marketingeszköznek.

A címkék készítésekor használt alapanyag, méret és kialakítás, maga a cél, amire készül, olyan tényezők, amelyek fokozhatják a vonzerejét, és segítik a kisvállalkozásokat és a vállalkozókat, hogy marketing-erőfeszítéseik révén nagyobb előnyökhöz jussanak.

Az, hogy pontosan miként kínálják a vállalkozások a plasztik key tag-eket az ügyfélnek, meghatározza eme eszköz hatékonyságát.

A key tagek (kulcscímkék) valóban segítenek-e az üzleti marketingben? Számos oka van annak, hogy az emberek előszeretettel használják a kulcstartó kártyákat.

 

Lássuk:

 

Költséghatékony

A kulcscímkék egyértelműen költséghatékonyak és megfelelnek a vállalkozók és a kisvállalkozások igényeinek. A kisméretű műanyag kártyákra digitálisan nyomtatott egyedi design kialakítása teljesen megfizethető kategóriába esik. A nyomtatást megelőzően a kivitelezővel végzett közös munka keretében könnyedén megoldható a mintákkal és a színekkel való digitális kísérletezés, akár többféle minta kipróbálása. A formatervezési munkában a gyártó cég praktikus tanácsokkal és ötletekkel látja el ügyfeleket, hogy a kis plasztik kártya a legtökéletesebb legyen.

 

Kulcskártyák, mint mobil hirdetőtáblák

A praktikus, vonzó kulcskártyák valójában olyanok, mintha miniatűr mobil hirdetőtáblák lennének, amelyek széles körben terjesztik a termékek, szolgáltatások ismertségét, vagy növelik a márkaértéket. Mindezt, a hagyományos marketing megoldások költségeinek töredékével. Hát nem nagyszerű?  Ez egy igazán trendi, szerethető, mondhatnánk sportos marketing megoldás. Azt gondolja túl kicsi ahhoz, hogy marketing üzenetet adjon át a kártyán? A cég, vagy márka nevének és logójának feltüntetése a legfontosabb, amire szüksége van, ez elsöprő erejű és mindent vivő információ egy ilyen kis felületen. 

 

Üzleti célú adatgyűjtési lehetőség

A kulcscímkék bizonyos mértékig személyre szabottak annak érdekében, hogy segítségükkel az ügyfelektől adatokat gyűjthessünk. Nagyon sok információt hordoznak, így az adatgyűjtés az üzleti igényeknek megfelelően használható. Például a vonalkóddal is ellátott kártyák által nyert adatok jó segítséget nyújtanak a vásárlók jutalmazásában, a vásárlók viselkedési mintázatainak megértésében, valamint a jövőbeli marketing erőfeszítéseink megtervezésében.

Például vegyünk egy sportközpont által kiadott tagsági kártyához kötődő kulcskártyát. A kártyán, a tulajdonosához kötődő információk hasznosak a sportlétesítménynek ahhoz, hogy részletes elemzéseket végezzen. Milyen napokon, melyik időintervallumban látogatják a vendégek legszívesebben a központot, melyek a leginkább igénybe vett szolgáltatások. Ehhez már könnyedén lehet tervezni bérletakciókat, kedvezményes árfekvésű időzónákat. Vagy meg lehet jutalmazni a legaktívabb törzsvendégeket egyedi ajánlatokkal, ajándékokkal.

 

 Könnyedén cserélhetőek 

A kulcscímkék gyorsan és viszonylag olcsón készülnek. Valójában lerövidíthetik a marketing erőfeszítéseinek időtartamát, és gyorsabban generálhatnak eredményeket. Ez lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy akár rendszeres időközönként lecseréljék új, lenyűgöző és személyre szabott címkékre a régieket, annak biztosítása érdekében, hogy a meglévő és a potenciális ügyfelek folyamatosan észrevegyék őket. A szezonális ajánlatok például ezzel a minimális erőfeszítéssel nyilvánosságra hozhatók. Ugyanez vonatkozik a niche marketing kampányokra is. A fent említett előnyökön túl érdemes megjegyezni, hogy a kulcscímkék a nyomdák segítségével könnyen testreszabhatóak, annak érdekében, hogy megfeleljenek az egyedi üzleti követelményeknek. Használhatók különféle termékek konkrét forgalomba hozatalához, valamint megkönnyítik a szolgáltatók számára az ügyfelek nyomon követését. Különböző stílusok és formák állnak rendelkezésre, és a vállalkozások akár egyedi formákat is választhatnak a kis plasztik kártyáknak. A kulcscímkék jól működnek, különösen, ha párosulnak hűségjutalmakkal és más ösztönzőkkel.