Blog

Plasztikkártya története

A plasztik kártya készítésének története a 20. század közepéig nyúlik vissza, amikor nagy, neves cégek kezdték használni, és már akkor is az adott vállalkozások presztízsét is szimbolizálták. Az azóta eltelt bő fél évszázadban a plasztikkártya egyre népszerűbbé vált, és hatalmas változást hoztak az eltelt évtizedek a plasztik kártya készítése és felhasználása terén is.

Észrevétlenül lettek szereplői mindennapjainknak, hiszen már mindenki tárcájában legalább 4-5 ott lapul belőlük, kortól, foglalkozástól, társadalmi státusztól függetlenül jelen vannak életünkben, gondoljunk csak az okiratainkra, igazolványokra, a pontgyűjtő, a bérlet- vagy a bankkártyákra. Sikerük nem a véletlennek, sokkal inkább a műanyag kártya pótolhatatlan előnyeinek köszönhető, ugyanis a strapabíró műanyagból készült kártyák méretüknél fogva bárhova magunkkal vihetőek, a perszonalizálási lehetőségek (fotó, vonalkód, sorszám, mágnescsík, QR-kód stb.) által leegyszerűsítették az azonosítást, az ügyek intézését, sok esetben feleslegessé tették a papír iratok hordozását.

A plasztikkártya-készítés folyamatosan és egyre dinamikusabban fejlődő ágazat, mely mind több területen képviselteti magát, gyártása a legkorszerűbb technológiákkal történik.

A vállalkozások számára felhasználásuk rengeteg lehetőséget biztosít, rendkívül hatékony marketingeszköz, mellyel különböző grafikai, azonosítási, biztonsági és egyéb, a kártyát sokoldalúan felhasználhatóvá és egyedivé tevő megoldásokat tudnak megvalósítani.

Megosztás